Nemzetközi foci

A bajnokságban már nem ment annyira az Atléticónak, mint a Real Madrid ellen

Diego Costáék nem bírtak idegenben a Valenciával.

Hétfő estére maradt a spanyol bajnokság első fordulójának legnagyobb rangadója: az előző szezonban a negyedik helyen végző, a nyári átigazolási szezonban pedig többek között Michi Batshuayival, Kévin Gameiróval, Jeison Murillóval és Geoffrey Kondogbiával erősítő Valencia fogadta az UEFA Európai Szuperkupában a Real Madridot megleckéztető Atlético Madridot.

Remek iramban indult a meccs, a hazaiaknál Wass és Rodrigo előtt is adódott lehetőség, míg Diego Simeone csapatából Diego Costa veszélyeztetett. Nem is kellett sokáig várni az első gólra, a 26. percben Griezmann pazar kiugratását használta ki Ángel Correa, 0-1. 

A francia támadó az OptaJose statisztikája szerint az Atlético Madrid idei harmincegy meccsén – minden versenysorozatot figyelembe véve – harmincegy találatból vette ki a részét közvetlenül, egészen pontosan huszonkét gól és kilenc gólpassz formájában.

A „denevérek” azonban nem adták fel, ennek pedig a szünet után nem sokkal meg is lett az eredménye. Az 56. percben Kondogbia felívelését Wass tette kapásból középre a bal oldalról, Godín elszámította magát, így Rodrigo  – aki sajtóhírek szerint a múlt héten egészen elképesztő átigazolási kéréssel fordult a vezetőség felé – senkitől sem zavartatva mellre vette a labdát és hét méterről a léc alá bombázott, 1-1.

Helyzetekből ezután sem volt hiány, a hazaiak Gabriel révén kapufáig jutottak, de Wass előtt is óriási ziccer adódott, ám végül az Atlético kihúzta döntetlennel.

címlapfotó: AFP / JOSE JORDAN

Correa 0-1

Rodrigo 1-1

Spanyol bajnokság, 1. forduló

Valencia–Atlético Madrid 1-1 (0-1)
Athletic Bilbao–Levante 2-1 (1-1)
pénteken játszották
Girona–Valladolid 0-0
Betis–Levante 0-3 (0-1)
szombaton játszották
Celta Vigo–Espanyol 1-1 (0-1)
Villarreal–Real Sociedad 1-2 (1-1)
Barcelona–Alavés 3-0 (0-0)
vasárnap játszották
Eibar–Huesca 1-2 (0-2)
Vallecano-Sevilla 1-4 (0-3)
Real Madrid–Getafe 2-0 (1-0)

Olvasói sztorik