Nemzetközi foci

Mbappé jött, látott és megnyerte a meccset a PSG-nek

A fiatal francia csereként állt be, kettőt is vágott.

A Paris Saint-Germain számára is megkezdődött a bajnoki szezon, ám rögtön a második fordulóban kis híján bajba került. Az előző idény 12. helyezettje, a Guingamp volt az ellenfél.

Az elején rögtön veszélyeben volt a PSG, Nolan Roux vette át a labdát a tizenhatoson belül. A kapu közepét célozta meg, de Gianluigi Buffon fantasztikus reflexszel a kapufára ütötte a labdát. Majd nem sokkal később Colin Dagba hibáját követően Roux egy az egyben vihette a labdát a kapusra és nem is hibázott higgadtan lőtte a labdát a hálóba (ezt a két jelenetet videón is megtekintheted, klikk IDE!). (1-0)

A második félidőben jött a válasz, büntetőhöz jutottak a párizsiak, Neymar pedig nemes egyszerűséggel a kapu bal oldalába rúgta a tizenegyest (előtte még bemutatott egy parádés cselt is, IDE kattintva tudod megnézni!). (1-1) Végül aztán sikerül fordítani a címvédőnek, remek játékot mutatott be Angel Di María, jól vette ki a részét a támadásépítésből. Kylian Mbappé kapta tőle a labdát, ő pedig Karl-Johan Johnsson mellett briliánsan lőtt a kapu jobb alsó sarkába. (1-2) Sőt még erre is rátett egy lapáttal a fiatal francia, remek befejezéssel lőtte meg második gólját (1-3).

Mbappé első találata:

 

És ahogy eldöntötte a meccset: 

Ligue 1, 2. forduló

Guingamp–Paris Saint-Germain 1-3

Címlapkép: FRED TANNEAU / AFP

Olvasói sztorik