Bajnokok Ligája bajnokok ligája

Igazi gigászokkal játszhatna a Vidi a BL-ben

Real Madrid, Juventus, Manchester City, Bayern München, ezek közül bármelyik szembe jöhetne.

A Mol Vidi FC-t csupán egyetlen párharc választja el attól, hogy a Bajnokok Ligája főtáblájára kerüljön: a görög bajnokon, az AEK Athénon kell túljutnia. Viszont már az is körvonalazódni látszik, hogy adott esetben mely csapatokkal kerülhetne össze a magyar bajnok a csoportkörben.

Ha a fehérváriak továbbjutnak, akkor a negyedik kalapból várhatják a sorsolást. Ezzel biztosan elkerülhető lenne a Club Brugge, a Galatasaray, a Hoffenheim, a Young Boys – Dinamo Zagreb párharc győztese, illetve még az Internazionale is. Még két további hely is „kiadó”, így további két csapatot is kihúzhatnánk az ellenfelek közül.

A első kalap mezőnye viszont már teljes, míg a másodikban és a harmadikban még a selejtezők eredményétől függ, hogy ki hova nyerhet besorolást. A jelenlegi állás szerint, illetve persze ha a Vidi továbbjut, összekerülhet a Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester City, Paris Saint-Germain, Juventus, Atlético Madrid, Lokomotív Moszkva nyolcas valamelyik együttesével is. És ez még csak az első kalap volt.

A második kalapból a Manchester United, a Tottenham vagy akár az előző kiírásban elődöntős Roma is képbe kerülhet, nem beszélve a fináléig jutó Liverpoolról, amely már csak a harmadik kalapból várja a sorsolást. Persze ennek még az is függvénye, hogy abban a csoportban korábban már volt-e kisorsolva csapat ugyanabból az országból (például manchesteri rangadó ebből kifolyólag nem lehet a csoportkörben.)

Vagyis könnyen előfordulhat, hogy egy igazi nagyágyúval sorsolják össze a fehérváriakat, de ehhez még meg kell tenni egy óriási lépést az AEK legyőzésével. Az első mérkőzést augusztus 22-én rendezik, a Vidi hazai pályán kezd a görögök ellen.

Címlapkép: molvidi.hu

Olvasói sztorik