Nemzetközi foci

Cristiano Ronaldo debütált, a hajrában fordított a Juventus a Chievónál

Majdnem nagy meglepetéssel rajtolt az olasz bajnokság, de a 93. percben Bernardeschi döntött.

Az olasz bajnokság nyitómeccsén az első tétmeccsét játszotta a Juventusban a Real Madridtól távozó Cristiano Ronaldo, aki természetesen a kezdőcsapatban kapott helyet.

Jól is indult a torinóiak szemszögéből a találkozó, a harmadik percben egy szögletet követően Chiellini rosszul találta el fejjel a labdát, ami így jó lett Khedirának, a német középpályás pedig közelről lőtt gólt a kapus lábai között. A folytatásban viszont egyáltalán nem adta fel a Chievo, az első játékrészben Stepinski fejesével szépített, majd a fordulás után Giaccherini tizenegyesével átvette a vezetést.

A hajrá egyértelműen a Juventusé volt, a 75. percben egy kis szerencsével össze is jött az egyenlítés Bani öngóljának köszönhetően, sőt, Mandzukic is betalált, ám a videóbírózást követően les miatt érvénytelenítette a találatot a játékvezető.

Így sem maradt el a dráma, a 93. percben fordítani tudott a vendégcsapat, Bernardeschi góljával alakult ki a végeredmény. Cristiano Ronaldo első bajnoki góljára tehát még várni kell, a szokásos hiszti azonban most sem maradt el.

Khedira 0-1

Stepinski 1-1

Giaccherini 2-1

Chiellini 2-2

Bernardeschi 2-3

Serie A, 1. forduló

Chievo–Juventus 2-3 (1-1)
Lazio–Napoli 1-2 (1-1)
vasárnap játsszák:
18.00: Torino–Roma
20.30: Bologna–SPAL
20.30: Empoli–Cagliari
20.30: Parma–Udinese
20.30: Sassuolo–Internazionale
hétfőn játsszák:
20.30: Atalanta–Frosinone

címlapfotó: AFP / Alberto PIZZOLI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik