Nemzetközi foci

Öt „magyaros” csapat örülhetett az EL-ben

Eppelék, Bogdánék, Korhuték, Nagyék, Gyurcsóék és Holmanék sem élték meg a playoff-kört.

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

Az Európa Liga harmadik selejtezőkörében az RB Leipzig idegenben 1-1-es döntetlent játszott a román Craiova otthonában, ám a német csapat így is továbbjutott 4-2-es összesítéssel. Gulácsi Péter nem volt keretben – ITT írtunk arról, miért maradt ki.

Arról külön is beszámoltunk, hogy Eppel Márton újfent eredményes volt a kazah Kajrat színeiben, ITT mutatjuk, ez mire volt elég az EL-visszavágón.

Kisebb sérülése után visszatérhetett a Hibernian kapujában Bogdán Ádám, ám a skótok 3-0-s vereséget szenvedtek a norvég Molde otthonában. Bogdánék számára így véget ért a menetelés az EL-ben.

Lang Ádám a kispadról figyelte, ahogy csapata, a CFR Cluj 5-0-ra veri az Alashkert játékosait, a kolozsváriak 7-0-s összesítéssel jutottak az Európa Liga következő körébe.

Korcsmár Zsolt végigjátszotta a Midtjylland EL-meccsét, a dánok 3-1-re verték a walesi TNS-t, így 5-1-es összesítés után ők is készülhetnek a következő fordulóra.

Az APOEL Nicosia hazai pályán hátrányból fordított (3-1) a Hapoel Beer-Seva ellen. Sallai Roland 89 percet töltött a pályán, a vendégeknél viszont nem volt keretben Korhut Mihály. A ciprusi csapat 5-3-as összesítéssel jutott a következő EL-körbe.

A Legia Warszawa 2-2-es döntetlent játszott a Dudelange otthonában, így a luxemburgi csapat előnye kitartott, és 4-3-as összesítéssel az EL-playoffba jutott. A vendégeknél Nagy Dominik 69 percet töltött a pályán kezdőként.

A román FCSB otthonában volt jelenése a Hajduk Splitnek, a bukaresti találkozó 2-1-es hazai sikerrel ért véget – a győztes találat a 93. percben esett, így a horvát csapat búcsút intett az Európa Ligában. Gyurcsó Ádám a 65. percben állt be csereként, Futács Márkó nem volt keretben.

A Rapid Wien hazai pályán lesimázta a Slovan Bratislavát (4-0), így a pozsonyiak hiába nyertek az első meccsen (1-2), végül 5-2-es összesítéssel búcsúztak. A bécsieknél Szántó Tamás továbbra is sérült, ezért nem volt keretben. A túloldalon Holman Dávid a kispadról figyelte csapata bukását.

Eppel Márton továbbra is pazar formában – fotó: fckairat.com

címlapkép: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Olvasói sztorik