Nemzetközi foci

Tükörsima győzelemmel rajtolt a Chelsea a PL-ben

Jól sült el Maurizio Sarri bemutatkozása a londoniak kispadján az angol bajnokságban.

Pénteken a Manchester United–Leicester City összecsapássál vette kezdetét a Premier League 2018-19-es kiírása, ami José Mourinhóék vékony győzelmét hozta – Pogba gólját és a nyitómeccs összes találatát ide kattintva nézheted meg.

Szombaton aztán beindult a meccsdömping, kora délután a Newcastle–Tottenhammel indult a nap, később pedig egyszerre négy találkozón is izgulhattak az angol foci szerelmesei. Azt már megírtuk, hogy a Spurs úgy nyerte meg a meccset, hogy nem is olyan rég az egyik góljukat még tuti nem adták volna meg – itt nézheted meg a furcsa találatot, itt pedig azt miért lesznek rémálmai a Newcastle-játékosnak Alli csele után.

A délutáni összecsapások közül a legnagyobb figyelem Maurizio Sarri bemutatkozására irányult, azaz, hogy mire megy új trénerével a Chelsea a Huddersfield otthonában. Az olasz szakember nem okozott csalódást, kiütéssel mutatkozott be a Premier League-ben, a londoniaknál betalált N’golo Kanté – a francia védekezésben zseni, erre most lőtt egy ilyen gólt – , Jorginho és Pedro is.

Pedro remek megoldással lőtt gólt

A Chelsea új játékosa, Jorginho tizenegyesből talált be, érdekesség, hogy a PL történetének ő a nyolcadik olyan labdarúgója, aki a debütálásán büntetőből szerez gólt – korábban Brian Deane, Alan Thompson, Fabrizio Ravanelli, Peter Kennedy, Adam Le Fondre, Roberto Soldado és Alexandre Pato tette ugyanezt.

A nyáron tizenkét új játékost vásároló újonc Fulham beragadt a rajton, hazai pályán maradt alul a Crystal Palace-szal szemben, ellenben a Watford és a Bournemouth otthon tartotta a három pontot.

Zaha gólja pecsételte meg a Fulham sorsát

Premier League, 1. forduló

AFC Bournemouth–Cardiff City 2-0 (1-0)
Fulham–Crystal Palace 0-2 (0-1)
Huddersfield Town–Chelsea 0-3 (0-2)
Watford–Brighton & Hove Albion 2-0 (1-0)
később játsszák
18.30: Wolverhampton–Everton
vasárnap játsszák
14.30: Liverpool–West Ham United
14.30: Southampton–Burnley
17.00: Arsenal–Manchester City
korábban játszották
Newcastle United–Tottenham Hotspur 1-2 (1-2)
pénteken játszották:
Manchester United–Leicester City 2-1 (1-0)

Olvasói sztorik