Nemzetközi foci

Könnyfakasztó levélben búcsúzott az AS Roma brazil válogatottja

Leandro Castan hatalmas harcos: 2014-ben agytumort találtak nála, de a műtét után visszatért a pályára.

A brazil válogatott Leandro Castán ma délután érzelmes nyílt levélben köszönt el csapatától, az olasz AS Romától. A 31 éves középső védő 2012-ben csatlakozott a római csapathoz, most pedig felbontották a szerződését, hogy máshol is kipróbálhassa magát.

Castán hatalmas harcos: 2014-ben agytumort találtak nála, decemberben megműtötték, a szezon nagy részét kihagyta. A 2015–2016-os idényben viszont már újra játszott, majd kölcsönben szerepelt a Sampdoria, a Torino és a Cagliari csapataiban.

A Twitteren közzétett levelében leírja, egy álmokkal teli gyermekként érkezett Rómába. Amikor a harmadik szezonja előtt elment nyaralni, úgy érezte, a következő lesz az ő éve, de ekkor fedezték fel nála a tumort.

– Csak én és a családom tudjuk, milyen kemény és milyen hosszú volt a harc, amelyben életem legbüszkébb győzelmét arattam. Isten létezik, mert nélküle nem lennék itt.

Hozzáteszi, hogy bár később elvesztette a helyét a Romában, örökké hálás lesz a klubnak.

– Bár trófeákat nem nyertem nektek, remélem, hogy egy fontos leckét megtanultatok tőlem: soha ne adjátok fel! – szólt levele végén a szurkolókhoz Leandro Castán.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik