Nemzetközi foci

Thiago Alcántara leigazolásán vitáznak a Barcelonánál

Kell? Nem kell?

Thiago Alcántara a nyáron elhagyná a Bayern Münchent, és első számú választása a Barcelonába való visszatérés lenne. A katalán egyesületnek szüksége lenne egy klasszis középpályásra, ám a klub megosztott a spanyol irányító személyét illetően: a Pep Segura vezette vonal szerint korábban távozott saját nevelésekre nem szabad pénzt kiadni, míg Valverde tárt karokkal fogadná a foghíjas középpályára – írja az eurobarca.hu. 

A Barcának Thiago lenne a legjobb opció, hiszen a Bayern szűkíteni akarja a keretét, és ugyan árat nem szabott, de nyitott a spanyol elengedésére, ezt a német klub vezetői már hivatalosan is kijelentették.

További fontos szempont pedig a játékstílus: Valverde a Tottenham elleni felkészülési meccs előtt kiemelte, hogy akarnak még egy középpályást, aki beleillik a játékstílusukba. Ennek a játékosnak tudnia kell szervezni a játékot, tudnia kell összjátékot generálnia, valamint plusz pont, ha a kapu elé is tud érkezni, és benne van a gólveszély.

Ennek ellenére Pep Segura általános menedzser úgy véli, hogy akik távoztak, azok maximum csak ingyen térhetnek vissza. Mi több, Segura inkább a fizikumra építene, ezért is részesíti előnyben Adrien Rabiot megszerzését.

Valverde tisztában van az általános menedzser véleményével, ezért is mondta azt a már említett sajtótájékoztatón pár nappal ezelőtt, hogy „számos lehetőségünk van a keret megerősítésére, de ez nem csak rajtam múlik”.

A honlap szerint egyébként Thiagóra eközben szemet vetett a Real Madrid is, miután Julen Lopetegui tökéletesen ismeri őt a válogatottból, illetve a Manchester United is tapogatózott nála, ám a játékos a Barçát választaná.

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik