Nemzetközi foci

Besokallt, visszakozik a Spíler Tv?

Továbbra sem tudni, látjuk-e az olasz bajnoki meccseket, kérdéses az Európa Liga-közvetítés is.

Szűk három hónappal ezelőtt nagyratörő terveket fogalmazott meg a TV2 Csoport, a hivatalos sajtóközleményben egyebek mellett ez volt olvasható a Spíler Tv kapcsán.

„Tovább bővül a cégcsoport sportportfóliója, a Bajnokok Ligája, a Premier League, az NHL és a Moto GP mellett a világ – sokak által – két legjobb klubcsapatát felvonultató spanyol bajnokság, a La Liga, valamint az olasz bajnokság, a Serie A is a TV2 Csoport kínálatát erősíti ősztől. A két bajnokság mérkőzései a két új csatornán, a Spíler2-n és a Spíler3-on lesznek láthatók.”

Iparági értesüléseink szerint nem elképzelhetetlen, hogy túlvállalta magát a csatorna, a közvetítési jogok (a következő években a BL és a spanyol bajnokság összecsapásaiért is a Spílerre kell kapcsolni) megszerzése olyan anyagi megterheléssel járt volna, amelyet mégsem tartottak, tartanak kifizetődőnek.

Ahogy arról a Rangadó elsőként beszámolt, a Spíler beharangozóiból eltűnt, mint ahogy a reklámokban sem tűnik fel az olasz csúcsfutball. A tervekkel ellentétben a sportadó harmadik csatornája sem indul, a Fischer Gábor programigazgató által májusban beharangozott Spíler3 helyett a Spíler Extrával készülnek, amely nem a klasszikus értelemben vett tv-csatorna lesz, hanem olyan platform, amely külön megrendelés (fizetős) esetén érhető majd el televízión, okostelefonon, tableten és számítógépen.

Közel kétmillió forintot kaszált az NB I-es meccsekkel a diósdi fogadó
Hibátlanul tippelt a magyar szerencsejátékos az élvonalbeli meccsekre.

A Spíler vezetői megkeresésünkre nem cáfolták és nem is erősítették meg a korábbi értesüléseinket (a feltett kérdéseinkre későbbre ígérték a válaszokat), forrásaink nem zárták ki azt sem, „zsákutcába” fut az ügy, és az olasz foci – egy időre – eltűnik a magyar képernyőkről. Pedig nem ártana „készülődni”, hiszen a Serie A hamarosan, augusztus 19-én rajtol…

Szakmai körökből úgy hallani, a meglévő programhoz elég két csatorna, ha nincsenek Serie A-s mérkőzések, nincs szükség a Spíler3-ra.

Erősen kérdéses az is, kihez kerül az Európa Liga magyarországi közvetítési joga. Legutóbb a Digisport és az RTL II közvetített, hamarosan eldől, marad náluk, netán belép a Sport Televízió.

Vagy akár a Spíler, bár ez az olasz foci „kámforrá válása” után elég meredek lenne…

Nyitókép: Ian MacNicol/Getty Images

Olvasói sztorik