Nemzetközi foci

Eltűnik az olasz foci a magyar képernyőkről?

Könnyen lehet, hogy nemcsak az első forduló mérkőzései vannak „veszélyben”…

Forrásaink szerint elképzelhető, hogy egyetlen magyar sportcsatornán sem látjuk majd az olasz bajnokság 2018-19-es idényének összecsapásait. Ahogy arról a Rangadó vasárnap már beszámolt, a TV2 Csoport által működtetett Spíler Tv beharangozóiból „eltűnt” a Serie A, noha a csatorna vezérkara májusban bejelentette, hogy a Bajnokok Ligája és a LaLiga mellett az olasz csúcsfutball is náluk lesz látható a következő három évben.

A csatorna – amely elvben a Digisportot beelőzve szerezte meg a közvetítési jogokat – augusztus 11-én indítja a Spíler2-t és a Spíler Extrát, míg a Serie A 19-én rajtol, de könnyen előfordulhat, hogy a magyar nézők lemaradnak Cristiano Ronaldo, Mario Mandzukic, Paulo Dybala és a többi csillag meccseiről.

Neymar elfogadja a kritikákat és a szurkolók segítségét kéri – VIDEÓ
Őszinte nyilatkozat a PSG brazil szupersztárjától.

A Spíler vezetői megkeresésünkre nem cáfolták és nem is erősítették meg a korábbi értesüléseinket (a feltett kérdéseinkre későbbre ígérték a válaszokat), ám úgy tudni, hasonló a helyzet Romániában is. Mint ismert, a különböző topbajnokság közvetítési jogait megvásárló International Management Group általában csomagban értékesíti a portékáit, a Serie A-s jogokkal azonban valami gond adódott.

Alakulhat úgy, hogy a Juve, az Inter, a Napoli vagy a Milan meccsei visszakerülnek a Digisportra, elképzelhető, hogy mégis a Spíler lesz a befutó, ám forrásaink nem zárják ki azt sem, „zsákutcába” fut az ügy.

Nyitókép: Matteo Ciambelli/NurPhoto via Getty Images

Olvasói sztorik