Nemzetközi foci

Alisson világrekordért igazolt a Liverpoolhoz – hivatalos

Ez aztán az erősítés.

Ahogyan azt már a napokban a nemzetközi sajtó előrevetítette, Alisson Becker a Liverpoolhoz igazolt – jelentette be a klub hivatalos oldala. A Roma a klubhonlapja nyilvánosságra hozta a 62.5 millió eurós vételárat, ami világrekord, ugyanis ennyi pénzt eddig még nem fizettek kapusért – ez az összeg plusz bónuszokkal akár 72.5 millióig is nőhet.

Az AS Romától távozó kapus a mai nap folyamán átesett az orvosi vizsgálatokon, majd ezt követően aláírta szerződését az új csapatánál és már büszkén pózol Pool-mezben, így várhatóan a Bajnokok Ligája-döntőben óriás potyákat bemutató Loris Karius a kispadra szorul.

Igazán boldog vagyok, az álmom vált valóra azzal, hogy egy ilyen nagy presztízzsel rendelkező klub mezét viselhetem. Az életem és a pályafutásom szempontjából is hatalmas előrelépés, hogy ebbe a klubba igazolhattam és részese lehetek ennek a családnak. Mindenki biztos lehet abban, hogy mindent bele fogok adni – mondta a hivatalos oldalon Alisson.

A huszonöt éves kapus alapembere volt az előző idényben a Bajnokok Ligája-elődöntőig menetelő Romának, valamint a világbajnokságon is első számú kapusa volt a brazil válogatottnak.

Alisson már Liverpool-mezben. Fotó:liverpoolfc.com
Olvasói sztorik