Nemzetközi foci

Legnagyobb hibájáról vallott Arséne Wenger

Önkritikusan nyilatkozott az Arsenal legendás menedzsere.

Arséne Wenger pályafutása legnagyobb hibájának azt nevezte, hogy 22 évig ugyanannál a klubnál, az Arsenalnál dolgozott menedzserként.

Olyan ember vagyok, aki szereti az új dolgokat, a változást és a kihívásokat ‒ nyilatkozta a francia RTL-nek a szakvezető, aki 1996-tól idén tavaszig irányította a londoni együttest, amellyel a Premier League-et három, az FA Kupát pedig hét alkalommal nyerte meg.

Hozzátette, utólag már sajnálja, hogy megszállottan dolgozott a sikerekért, mert ez számos áldozattal járt a magánéletében.

Sajnálom, hogy mindent feláldoztam, mert rájöttem, hogy sok embert megbántottam a környezetemben. Sokakat elfelejtettem, elhanyagoltam a családomat, de a megszállott ember a lelke legmélyén elfogult azzal a szakmával, amit szeret, és számos más dolgot nem vesz figyelembe ‒ fogalmazott a 68 éves edző.

Saját jövőjéről elmondta, a következő néhány hónapban dönti el, hol folytatja.

Wenger bízik benne, hogy a korábbi játékosai közül Thierry Henry és Patrick Vieira is sikeres lesz az edzői pályán. Vieira nemrégiben az OGC Nice trénere lett, Henry pedig a világbajnoki bronzérmes belga válogatott pályaedzője.

Gyakran megkérdezik, hogy Henry és Vieira jó vezető lesz-e, és én mindig igennel válaszolok. Minden tulajdonságuk megvan: intelligensek, ismerik a labdarúgást, kitűnő képességekkel rendelkeznek, de vajon fel akarják áldozni mindazt, amit fel kell áldozniuk? Ez egy olyan rögeszme, amin éjjel-nappal törhetjük a fejünket ‒ magyarázta Wenger.

nyitókép: AFP / Adrian DENNIS