Nemzetközi foci

Ha ezt olvassa az Arsenal edzője, biztosan elpirul

Unai Emeryt alaposan megdicsérte az egyik klublegenda.

Az Arsenal legjobb nyári igazolása a spanyol vezetőedző, Unai Emery – véli Robert Pires, az angol csapat korábbi játékosa.

Az észak-londoni klub májusban nevezte ki a 22 év után távozó Arséne Wenger utódjaként Emeryt, aki korábban a Sevillával és a Paris Saint-Germainnel ért el sikereket. A 46 éves tréner azóta már öt új játékost is szerződtetett.

Bízom az újakban, de számomra a legjobb igazolás Unai Emery, a menedzser. Nyert Spanyolországban, nyert Franciaországban. Nagyon tapasztalt, és remélem – a klub és az ő érdekében is ‒, hogy itt is sikeres lesz – nyilatkozott a Sky Sportsnak a francia Pires, aki 2000 és 2006 között szerepelt az Arsenalban.

Emeryvel múlt szombaton játszotta első meccsét az Arsenal, amely 8-0-ra verte az ötödosztályú Boreham Wood együttesét. Később persze ennél erősebb ellenfelek várnak majd a gárdára, a jövő héten például, a szingapúri felkészülési tornán az Atlético Madrid és a Paris Saint-Germain.

Emery feladata az lesz, hogy minden fronton javítson a csapat eredményességén. Az Arsenal az előző idényben mindössze hatodik lett a Premier League-ben, elődöntőt játszott az Európa Ligában, az FA Kupából pedig már a harmadik fordulóban kiesett.

nyitókép: AFP / FRANCK FIFE

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!