Nemzetközi foci

Nem kérdés: Payet a legpechesebb francia

Se Európa Liga-győztes, se  világbajnok nem lett...

Két francia játékos maradt le a világbajnokságról sérülés miatt: az egyik Laurent Koscielny, a másik Dimitri Payet. Bár Emmanuel Macron francia államfőnek köszönhetően a hírek szerint ott voltak a döntőn Moszkvában, értelemszerűen nem lehetett ugyanaz az örömük, mint az aranyérmes 23 társuknak, akik szerepeltek a vb-keretben.

Közülük Payet számít a pechesebbnek.

A szabadrúgásairól is ismert klasszis két hónapja az Európa Liga fináléjában még a győzelemért lépett pályára a Marseille kapitányaként, ám a meccsen súlyos sérülést szenvedett, sírva hagyta el a pályát a 32. percben.

A Marseille kikapott az Atlético Madridtól, Payet kimaradt Didier Deschamps világbajnoki keretéből, így se Európa Liga-győztes, se  világbajnok nem lett…

A vasárnapi finálét Franciaország nyerte 4-2-re Horvátországgal szemben. A francia elnök a győzelem után nem bírt magával, az asztalon ünnepelt. Boldog volt egy magyar fogadó is, aki hatalmasat nyert a vb-döntővel. Nem volt véletlen Perisic kezezése sem, találtunk valamit az előzményekről. Van egy összeállításunk a franciák ünnepléséről is, vajon mit mutathat Mbappé?

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik