Nemzetközi foci

Gyönyörű szavakkal nyilatkozott Deschamps a vb-cím után

Nem akármilyen teljesítmény volt.

Didier Deschamps a harmadik olyan szövetségi kapitány (Mario Zagallo és Franz Beckenbauer mellett) a világbajnokságok történetében, aki játékosként és edzőként is a magasba emelhette a trófeát. A francia válogatott mestere egy ütőképes csapatot szervezett a vb-re, amit aztán csodálatos játékkal sikerült megnyerni. Az egykoron a Monacóval BL-döntőben is szereplő Deschamps így fogalmazott fiai sikere után:

Elképesztő! Ez a fiatal csapat ott van a világ tetején. Nem játszottunk kemény mérkőzést, de megmutatkozott a kiváló mentális erőnlétünk. Meg hát lőttünk négy gólt. A srácok megérdemelték a győzelmet. A csapat nagyon keményen dolgozott, volt pár kemény pillanata. Nagyon fájt a két évvel ezelőtti elbukott Eb-döntő, de sikerült tanulnunk belőle. Ez a győzelem nem rólam szól, hanem a játékosokról. Ötvenöt napon át rengeteget dolgoztunk. Büszkék vagyunk, hogy franciák lehetünk.”

A francia elnök a győzelem után nem bírt magával, az asztalon ünnepelt. Boldog volt egy magyar fogadó is, aki hatalmasat nyert a vb-döntővel. Nem volt véletlen Perisic kezezése sem, találtunk valamit az előzményekről. Van egy összeállításunk a franciák ünnepléséről is, vajon mit mutathat Mbappé?

Címlapkép: Matthias Hangst/Getty Images

Olvasói sztorik