Nemzetközi foci

A Chelsea beárazta Hazard-t

Elképesztő összegről van szó.

Ha Eden Hazard csatlakozik a Real Madridhoz, a világ legdrágább játékosa lehet. Legalábbis a belga Het Laatste Nieuws napilap szerint, ugyanis azt írják, a Chelsea egész pontosan 225 millió eurót fog kérni Hazard-ért, ami éppen csak 3 millióval több mint amennyiért Neymar a Barcelonából a Paris Saint-Germain-be távozott.

Ugyanez az újság írja azt is, hogy a „kékek” kapusáért, Thibaut Courtois-ért 30-35 millió euró körüli összeget kell fizetniük a „galaktikusoknak”. Minimális matematikai tudással, ezt összeadva valahol 255 és 260 millió euróról beszélünk.

A két játékos helyzete azonban egyáltalán nem hasonlít egymásra, bár Courtois korábban kijelentette, bármi is lesz, Hazard-nak vele kell tartania. A kapus szerződése június 9-én lejár, nem egyszer hangoztatta már, hogy milyen jó lenne Madridban játszani. A Chelsea számára azért lenne fontos most meghozni azt a fájóan nehéz döntést, ugyanis most még úgymond pénzre lehetne váltani a belga hálóőrt. A villámgyors támadó esetében a szerződéslejárati idő két év, de ő például majdhogynem egészen konkrét utalást tett arra, hogy miként tervezi a jövőjét.

A madridiak számára egyetlen bökkenő lehet, ami némileg kapkodásra késztetheti őket, ez pedig az angol átigazolási piac zárása, így ha szeretnének bármit kezdeni a két játékossal, azt mindenképp augusztus 9-e előtt kell megejteniük.

És ha már Hazard. IDE kattintva megnézheted, hogyan vezényelte a belga tömeget a válogatott számára tartott ünnepségen.

Címlapkép:

Olvasói sztorik