Nemzetközi foci

Courtois szavainak nem fognak örülni a Chelsea-drukkerek

A belga hálóőr a jövőjéről beszélt.

Thibaut Courtois-ról nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy a Real Madrid szívesen látná őt soraiban. A Chelsea belga kapuvédője szerződésének utolsó évébe lépett, így érthető, hogy egyre gyakoribbak körülötte a jövőjét érintő kérdések.

A „galaktikusok” pedig hosszú ideje figyelik már Courtois-t, aki legutóbbi nyilatkozatával némileg azt sejteti, hogy bizony Madrid felé vezethet az útja. Ráadásul a szavaiból az is kiderülhet, hogy a döntése sokkal inkább a családon alapulhat, mintsem a pénzen.

Van egy konkrét „úticélom”. Jó pár ötlet kering a fejemben, de most teljes mértékben a világbajnokságra koncentrálok, és bármiféle döntést csak utána fogok meghozni. Számomra a gyerekeim a legfontosabbak a világon. Nagyon keveset láttam őket az elmúlt 18 hónapban. Persze, Facetime-on mindig beszélünk, de élőben figyelemmel kísérni, ahogy felnőnek, azért teljesen más. Fontos szerepet fognak játszani a döntésemben.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a belga két gyermeke Madridban él, ebből persze lehet következtetni, de a világbajnokság végéig biztosan nem derül ki, hogy Courtois számára merre tovább.

Címlapkép: Ian MacNicol/Getty Images

Olvasói sztorik