Nemzetközi foci

Maradona nem kertelt, őszintén odaszúrt az argentin csapatnak

Várható volt.

A világbajnokság kieséses szakasza egy elképesztően izgalmas mérkőzéssel indult, ahol a francia válogatott 4-3-ra legyőzte a szenvedő Argentínát. Azóta már megírtuk, hogy Jorge Sampaoli a dél-amerikaiak kapitánya távozni kiván-e a posztjáról, de a korábbi legenda is megszólalt a csapat teljesítményével kapcsolatban. De nem maradhat ki az argentinok ikonja, Diego Maradona sem, akiről láthattuk, hogy barátnőjével jól megvannak.

A franciák végig odafigyeltek Messire és az argentin középpályára, így ő nem igazán tudott mögéjük kerülni. Nélküle, csak egy csapat vagyunk a sok közül. A meccs úgy zajlott le ahogy vártuk, amire számítottunk az megtörtént. Ismét eltelt egy világbajnokság és üres kézzel mehetünk haza. Szomorú, hogy megint volt egy vb, ahol Argentína nem volt képes arra, hogy egy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó csapatot tudjon összehozni.”

A korábban szövetségi kapitányként is jeleskedő Maradona egyáltalán nem volt megelégedve Sampaoli taktikai húzásaival, nem is érti, hogy miért nem kezdett egyetlen igazi csatár sem a tegnapi meccsen:

Látható volt, hogy Pavón, Messi és Di María támadott. Persze, remek előkészítők, de pont ez a lényeg, ők nem csatárok, pedig volt a keretben pár jó képességű játékos erre a posztra.”

Címlapkép: SAEED KHAN / AFP

Olvasói sztorik