Nemzetközi foci

Vasárnap meglehet az új aranylabdás?

Véget érhet Ronaldo és Messi uralkodása…

Tíz éve tart már Cristiano Ronalo és Lionel Messi egyeduralma a világ legjobb játékosának járó Aranylabda átadásakor. A dominancia azonban 2018 végén könnyen megszakadhat, ugyanis van egy futballista, aki a hátán cipelte be a döntőbe hazája válogatottját a világbajnokságon és aki nélkül valószínűleg CR7 sem úgy termelte volna a gólokat a Real Madridban, ahogy tette az elmúlt években.

Thomas Doll előre magyarázkodik az EL-meccs miatt?
Rá sem fogsz ismerni a csütörtöki Ferencvárosra.

Ez a futballista nem más, mint a horvátok csapatkapitánya, Luka Modric. A 32 éves sztár nélkül elképzelhetetlen a Real Madrid és Horvátország középpályája: bejátssza az egész pályát, minden megmozdulását élmény nézni, valamint támadásban és védekezésben is meccsről-meccsre világklasszis teljesítményt nyújt. Az elmúlt években Ronaldóhoz hasonlóan 4 BL-címet nyert, vasárnap pedig pályafutása csúcsaként a világbajnoki trófeát is a magasba emelheti. A Rangadó a korábbi tízszeres magyar válogatott kapust, a Sport TV szakértőjét, Hajdu Attilát kérdezte, elképzelhetőnek tartja-e, hogy horvát aranyérem esetén Modric kapja az Aranylabdát.

Abszolút el tudom képzelni. A válaszomban van egy kis érzelem is, mert amellett, hogy elképesztően szerény és sikeres sportoló, nagyon kedvelem őt. A játéka mindig hasznos a csapatának és előrefelé is extraklasszis megoldásokra képes. A titulusok is megvannak, hiszen három BL-címet nyert zsinórban, és véleményem szerint nem feltétlenül kell megnyernie a vébét, azt gondolom, akár a döntő is elég lehet.

– mondta Hajdu Attila, aki Modric két nagy riválisáról is beszélt.

Messi és Ronaldo még mindig két nagy ellenfél. A világbajnokság egyik sztárnak sem sikerült fényesen és a friss élmény miatt most mindenkiben ez él intenzíven. Az idő múlásával ez majd kicsit kopni fog és mindenki az egész évre fog visszatekinteni. Modric azonban így is megérdemelné és úgy érzem, kell is, hogy kicsit megmozduljon a Ronaldo-Messi közötti egyeduralom.  

Hajdu Attilával egyetért a világsztár Barcelonában szereplő honfitársa, Ivan Rakitic is, aki a Cadena SER rádiónak nyilatkozta:

Itt az ideje, hogy Luka megnyerje az Aranylabdát.

THIAGO BERNARDES / FRAMEPHOTO / DPPI
Olvasói sztorik