Magyar foci

Thomas Doll előre magyarázkodik az EL-meccs miatt?

Rá sem fogsz ismerni a csütörtöki Ferencvárosra.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője szerint a papírforma alapján nem az ő csapata a Maccabi Tel-Aviv elleni labdarúgó Európa Liga-párharc esélyese, de úgy érzi, a nyáron érkezett Davide Lanzafame és az izlandi Kjartan Finnbogason olyan tapasztalt játékosok, akik gondot okozhatnak az izraeli együttesnek.

A német szakember dicsérte a zöld-fehérek ellenfelét, amely az EL-selejtező első fordulójának első meccsén, csütörtökön 19 órakor (tv: M4 Sport) lép pályára a Groupama Arénában – írja az MTI.

Hihetetlen, mit árult el a horvát sikerkapitány
Kitalálod, mire kérte Dalic mestert Modric, Rakitic és a több sztár?

Nehéz ellenfelet sorsoltak nekünk, hiszen a Maccabi az elmúlt években többször is a nemzetközi kupák csoportkörébe került – fogalmazott Thomas Doll, aki emlékeztetett arra, hogy az izraeli csapatok nagyon technikás futballt játszanak.

A tréner úgy látja, vendégüknek az egyéni képességek alapján több jó labdarúgója van, és a csapat erőssége, hogy gyorsan megy át támadásból védekezésbe és vissza.

A Ferencváros vezetőedzője úgy érzi, a nyáron érkezett hét játékossal erősödött a csapata, és bár az utóbbi napokban javult a sérültek állapota, nehéz lenne megmondani, hogy a zöld-fehérek pontosan mire képesek.

Nagyon fontos, hogy itthon ne kapjunk gólt, mert az elmúlt évek nemzetközi kupamérkőzésein mindig akadt egy-két olyan egyéni hiba, amely megnehezítette a továbbjutást – hangoztatta Thomas Doll.

A vezetőedző tájékoztatása alapján biztos, hogy a térdsérüléssel bajlódó Sigér Dávid, a másfél hónapja műtött Otigba Kenneth és az eltiltott Amadou Moutari nem játszhat, de kérdőjeles Böde Dániel és Varga Roland szereplése is.

Nyitókép: Szirtesi László/Getty Images

Olvasói sztorik