Nemzetközi foci

Kiszivárgott: Neymar és Mbappé alig beszél egymással

Nincsenek jóban a PSG sztárjai.

Úgy tűnik, nincs minden rendben a PSG-nél, kiderült ugyanis, hogy a klub két legnagyobb sztárja, Neymar és Kylian Mbappé között olyan rossz a viszony, hogy csak akkor beszélnek egymással, ha nagyon muszáj – írja az El País alapján az Index.

A lap szerint ezért elsősorban Neymar a felelős, aki honfitársával, Dani Alvessel közösen érkezése óta folyamatosan zaklatja Mbappét, hol azzal, hogy úgy néz ki mint Donatello a Tini Nindzsa Teknőcökből, hol pedig azzal, hogy egyszerűen csak nagyon gyors, de focizni nem tud. 

Ez persze önmagában ártatlan tréfálkodásnak hangzik, de Mbappé többször jelezte már, hogy nem szeretné, ha gúnyolnák a kinézete miatt, és azt is nehezen viseli, hogy zöldfülűként kezelik, az ilyesmit pedig egy csapaton belül azért illik tiszteletben tartani.

Mbappét nem érdekli az Aranylabda
Szenzációsan játszik a vb-n a francia tini.

A helyzet egy februári, Toulouse elleni meccsen mérgesedett el végérvényesen, amikor Neymar állítólag szándékosan nem passzolt Mbappénak. A francia ezt számon is kérte rajta a mérkőzés után, amin aztán úgy összeszólalkoztak, hogy a csapattársaiknak kellett szétválasztani őket, azóta pedig nem is nagyon szóltak egymáshoz.

A világbajnokság felkavarhatja az állóvizet a PSG-nél, hiszen Dani Alves térdsérülése miatt nem volt benne a brazil keretben, Neymar pedig összességében inkább tűnt ki a fetrengéseivel, mint a jó teljesítményével.

Mbappé ezzel szemben fantasztikusan játszik, három gólnál jár, és a franciákkal még a vb-t is megnyerheti: ha így lesz, a PSG-nek nem csak azért kell küzdenie, hogy megtartsa Neymart, hanem azért is, hogy Mbappé kérőit távol tartsa a tinédzsertől.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik