Nemzetközi foci

Egész Franciaország megőrült Griezmannék sikere után

Imádják a csapatot, pedig ez még nem is a döntő volt.

Örömünnep kezdődött Párizsban azt követően, hogy a francia válogatott kedden este bejutott a döntőbe az oroszországi világbajnokságon. A Belgium elleni 1-0-s siker után több ezer mámoros szurkoló lepte el a Champs Élysées-t, néhányan tűzijátékot is kilőttek a híres sugárút felett.

A drukkerek a francia himnuszt énekelték, és azt skandálták, hogy „Döntősök vagyunk!”.

A rendőrség biztonsági okokból lezárta a környező utcákat a forgalom elől. A párizsi városháza előtt is nagy volt az öröm, a felállított kivetítőn körülbelül 20 ezren nézték a meccset, és azt, ahogy az 51. percben Samuel Umtiti befejeli a győztes találatot. Azt egyébként tudtad, hogy lehet Mbappé bármilyen jó, Kanté a legnagyobb figura a franciáknál?

A francia sajtó sem fukarkodott a dicsérő jelzőkkel, a L’Équipe azt írta, hogy a csapat „Ellenállhatatlan”, a BFMTV nevű tv-csatorna műsorvezetője pedig azt mondta: „Ez fantasztikus! Egész Franciaország megőrül!”.

„Néhányak álma egyre kevésbé tűnik őrültnek” – fogalmazott a France Football, a Le Parisien szerint pedig a csapat új fejezetet írt a francia futball történelmébe.

„Megcsinálták. A Kékek 1-0-ra megverték Belgiumot egy lélegzetelállító mérkőzésen” – írta a La Provence.

A belga sajtó ezzel szemben érthetően keserűen értékelte az elődöntőt, a De Standaard úgy fogalmazott, hogy Belgiumé a játék, de Franciaországé a győzelem, a Le Soir pedig azt írta: „Egy apró gól volt a különbség. Egy apró gól, amely az álom megvalósulását vagy az örök bánatot jelenti attól függően, hogy melyik oldalon állsz.”

Egész finomak ahhoz képest, ahogyan Coutois és Eden Hazard beleszállt a franciákba.

Fotó: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik