Nemzetközi foci

Visszavonták az egyik horvát vb-akkreditációját

A FIFA kizárta a válogatottat kísérő delegációból Ognjen Vukojevicet.

 

Kizárták a horvát válogatottat kísérő delegációból Ognjen Vukojevicet, aki a hátvéd Domagoj Vidával közösen Ukrajnát éltető videót osztott meg a közösségi médiában az oroszok ellen sikerrel megvívott világbajnoki negyeddöntőt követően.

A nemzetközi szövetség (FIFA) vasárnap figyelmeztetésben részesítette Vidát, ám más szankciót nem alkalmazott vele szemben. A horvát szövetség azonban most lépett, a csapatot megfigyelőként kísérő Vukojevictől visszavonta a vb-akkreditációját.

Vida a házigazda ellen megnyert szombati negyeddöntőt követően azt kiabálta, hogy „dicsőséget Ukrajnának!”

Vukojevic – aki Vidához hasonlóan pályafutása során megfordult a Dinamo Kijevben – ezt még annyival egészítette ki, hogy „ez győzelem volt a Dinamo és Ukrajna számára is, gyerünk Horvátország!”

Ezek voltak Buffon első szavai a PSG játékosaként
Sajtótájékoztatót tartottak Párizsban.

Miután az erről készült videofelvétel felkerült az internetre, az oroszokat felháborította az eset.

Vida a Sport Express című újságnak azt nyilatkozta: nem volt semmiféle politikai üzenete a mondandójának, csak a korábbi kijevi csapattársainak akart viccesen üzenni.

– Szeretem az oroszokat és az ukránokat is – mondta a kijevi védelmet 2013-tól idén januárig erősítő 29 éves horvát labdarúgó, aki a negyeddöntő hosszabbításában gólt fejelt, és a 4-3-ra megnyert tizenegyespárbajban is értékesítette lehetőségét.

Ukrajna és Oroszország között a Krím-félsziget hovatartozása miatt 2014 óta feszült a politikai helyzet, amely katonai konfliktushoz vezetett. A horvátok szerdán az angolokkal mérkőznek a vb-elődöntőben a moszkvai Luzsnyiki Stadionban.

Címlapkép: Vukojevic és Vida túltolta az ünneplést… Fotó: YouTube

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik