Nemzetközi foci

Carrasco pótolhatja az elődöntőtől lemaradó belga sztárt

Meunier eltiltás miatt nem játszhat a franciák ellen.

 

Az egymás elleni örökmérleget tekintve a belga válogatott jobb a franciánál, amellyel az oroszországi világbajnokság keddi elődöntőjében találkozik, viszont vb-n eddig csak utóbbi tudott győzni.

Az MTI szerint a franciák kulcsembere N’Golo Kante és Antoine Griezmann lehet. Előbbinek 17 labdaszerzése van már a vb-n, ezzel a második helyen áll a statisztikai rangsorban, utóbbi a franciák legutóbbi hat olyan mérkőzésén, amelyet világverseny egyenes kieséses szakaszában játszottak, hétszer volt eredményes. A vb-n a nyolcad- és a negyeddöntőben is gólt lőtt. 

A belgák elsősorban Romelu Lukaku és Eden Hazard eredményességében bízhatnak. Lukaku legutóbbi 13 válogatottbeli mérkőzésén 17 gólt szerzett és három gólpasszt adott, Hazard mérlege 14 összecsapáson 8 gól és 6 gólpassz. A középpályás Kevin De Bruyne nem büszkélkedhet a két csatáréhoz hasonló mutatóval – a vb-n eddig csupán egy gólt szerzett –, viszont már 16-szor került helyzetbe, így a francia védelemnek rá is fokozottan kell figyelnie.

Ezek voltak Buffon első szavai a PSG játékosaként
Sajtótájékoztatót tartottak Párizsban.

A belgákat érzékenyen érintheti egyik alapemberük, Thomas Meunier sárga lapos eltiltása, hiszen a középpályásnak a védekezésben és a támadásépítésben is fontos szerep jutott az eddigi mérkőzéseken. A kezdőcsapatban várhatóan Yannick Carrasco helyettesíti őt.

A Franciaország–Belgium összecsapást Szentpéterváron rendezik kedden 20 órától, a találkozó játékvezetője az uruguayi Andrés Cunha lesz. A vesztes szombaton a bronzmérkőzésen, a győztes vasárnap a döntőben játszhat, a másik ágon Anglia és Horvátország találkozik egymással szerdán.

A várható kezdőcsapatok

Franciaország: Hugo Lloris – Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez – N’golo Kanté, Paul Pogba – Blaise Matuidi, Antoine Griezmann, Kylian Mbappé – Olivier Giroud.
Belgium: Thibaut Courtois – Jan Vertonghen, Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Toby Alderweireld – Yannick Carrasco, Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli – Eden Hazard, Romelu Lukaku.

Címlapkép: Meunier lemarad az elődöntőről. Fotó: AFP

Olvasói sztorik