Nemzetközi foci

Végre megszólalt kapitányügyben az argentin szövetség

Jorge Sampaolit sok kritika érte.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) egyelőre nem kíván állást foglalni Jorge Sampaoli szövetségi kapitány ügyében, miután a válogatott a nyolcaddöntőben kiesett az oroszországi világbajnokságon.

Senki sem kérte meg arra őt az AFA részéről, hogy mondjon le. Élő szerződéssel rendelkezik, és alaposan ki kell elemezni a helyzetet ‒ jelentette ki Jorge Miadosqui, a válogatott titkára.

Hozzátette, a tavaly érkezett szakvezető sorsáról nem Claudio Tapia elnök dönt majd egy személyben, hanem egy illetékes testület.

Sampaoli szerződése a 2022-es katari vébéig szól, és sajtóhírek szerint a szövetség ezúttal a folytonosságot tartja szem előtt, miután 2004 óta már hét kapitány ült a kispadon, másrészt a hírek szerint rendkívül magas végkielégítést kellene fizetni az edzőnek.

Hazájában az 58 éves Sampaolit sok kritika érte amiatt, hogy 15 mérkőzésen egyszer sem küldte pályára csapatát ugyanabban az összeállításban. Állítólag nincs jó viszonyban a játékosaival, és az öltözőben nem jó a hangulat.

Hétfőn a botrányairól is elhíresült Diego Maradona – nyolc évvel menesztése után – már jelezte, hogy ingyen is elvállalná újból a szövetségi kapitányi posztot, a szövetség jelöltje pedig állítólag Josep Guardiola.

Az argentinok a múlt szombati nyolcaddöntőben 4-3-ra kikaptak Franciaországtól.

nyitókép: AFP/CEZARO DE LUCA/DPA

Olvasói sztorik