Nemzetközi foci

A kolumbiai kapitány is megjegyzést tett a bíróra

José Pékerman nagyon megdicsérte a csapatát.

José Pékerman, a kolumbiai válogatott szövetségi kapitánya nagyon csalódottan, de csapatát dicsérve nyilatkozott, miután Anglia 1-1-es rendes játékidő után tizenegyesekkel továbbjutott az oroszországi világbajnokság kedd esti nyolcaddöntőjéből.

Megvolt az egyensúly a védekezés és támadás között, és ez volt a tervünk. A második félidőben elég bátrak is voltunk, de a tét és az ilyen találkozókra jellemző feszültség miatt ez nem párosult hatékonysággal a támadó térfélen és még inkább a tizenhatos előterében. Anglia jó csapat, de mi is megmutattuk, hogy jók vagyunk és akár messzebb is juthattunk volna – nyilatkozta.

Az argentin szakember kritizálta a játékvezetőt, de nem az ő tevékenységében látta a vereség okát. Azt sérelmezte, hogy kicsúszott a kezéből a mérkőzés, ezért próbáltak meg mindkét gárda játékosai több esetben szimulálni, vagy éppen perceken át reklamálni, ami töredezetté tette a játékot.

A 68 éves tréner abban sem keresett kifogást, hogy a dél-amerikaiak legjobbjára, a négy éve vébégólkirály James Rodríguezre végül nem számíthatott vádlisérülés miatt, ugyanakkor frusztrálónak nevezte, hogy egy olyan játékos hiányzott a csapatából, aki egymaga képes eldönteni a meccseket akár a befejezéseivel, akár a gólpasszaival.

nyitókép: FRANCK FIFE / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik