Nemzetközi foci

Lenyűgözte a szövetségi kapitányt a büntetőt rontó Modric

„Igazi kapitányként viselkedett, ami sokat elárul róla.”

Zlatko Dalic, a horvát válogatott szövetségi kapitánya a csapatkapitány Luka Modricot is méltatta az együttes világbajnoki nyolc közé jutását követően.

A Dániánál előzetesen lényegesen erősebbnek tartott horvát együttes vasárnap kifejezetten visszafogott játékot nyújtott, ennek ellenére a hosszabbítás hajrájában megnyerhette volna a meccset, ám Modric kihagyta a Rebic elleni szabálytalanságért megítélt 11-est (videó ITT!). A Real Madrid irányítóját láthatóan megviselte a rontás, ám a büntetőpárbajban a rúgók között volt, és nem hibázott.

– Lenyűgözött, ahogy a hibája után is eltökélt maradt. Igazi kapitányként viselkedett, ami sokat elárul róla. El tudják képzelni, milyen állapotban lenne, ha másodszor is kihagyta volna – tette fel a kérdést Dalic.

Modric véleményét az esetről és a meccsről itt elolvashatod!

A horvát szakvezető elismerte, hogy nem játszott jól együttese, és a 116. percben elhibázott 11-est követően felrémlett benne a 2008-as Európa-bajnokság negyeddöntője. Akkor drámai végjátékot követően veszített Horvátország Törökországgal szemben, úgy, hogy a 119. percben vezetést szerzett, ám egy perccel később gólt kapott, és a büntetőket a törökök rúgták jobban.

– Amikor Modric nem rúgta be a 11-est, mindannyiunknak Bécs jutott eszébe. De mindig hinni kell. A Jóisten visszaadta, amit akkor elvett. Az életben mindenhez kell szerencse – mondta Dalic, aki a győzelem pillanatában azonnal a szurkolókhoz rohant, majd csatlakozott a pályán ünneplő játékosaihoz.

Címlapkép: AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik