Nemzetközi foci

Hierro megy, korábbi Real-játékos lesz a spanyol kapitány – sajtóhír

Új impulzusokra van szükség a csapatnál.

Tovább tart a mozgolódás a spanyol szövetségi kapitányi poszt körül. Emlékezhetünk rá, hogy a sikerkapitány Julen Lopeteguit a vb-rajt előtt két nappal küldték el, mert aláírt a Real Madridhoz.

A világbajnokságon a beugró sportigazgató, Fernando Hierro vezette a csapatot, de az oroszok elleni nyolcaddöntős búcsú után egyáltalán nem olyan a közhangulat, hogy maradna átmeneti pozíciójában. A szövetség szerint is frissíteni kell.

A kiesés után egyénként a spanyol válogatott legnagyobb csillaga visszavonult, erről itt írtunk.

Itt a bizonyíték: De Gea teljes csődöt mondott a vb-n
Az MU sztárkapusa aligha vitt haza szép emlékeket Oroszországból.

Az AS szerint már megvan a legfőbb kapitányjelölt, méghozzá Quique Sánchez Flores személyében. A szakember legutóbb az Espanyolt irányította, de korában volt az angol Watford, a Getafe, az Atlético Madrid és a Valencia edzője is. Játékosként a Valenciában és a Real Madridban szerepelt, a spanyol válogatottban 15 alkalommal lépett pályára.

Ha Sánchez Flores mégsem fut be a posztra, akkor a korábbi Barca-edző, a jelenleg „munkanélküli” Luis Enrique, a Real-legenda Michel, a Newcastle Unitednél dolgozó Rafa Benítez, az Arsenalnál most kinevezett Unai Emery, esetleg a Valenciát edző Marcelino García Toral is odakerülhet a posztra, bár utóbbi három alig mozdítható jelenlegi helyéről.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik