Nemzetközi foci

Oli Kahn szavai kíméletlenek, ő rúgta a legnagyobbat a németekbe

Két játékost külön ki is emelt.

A német válogatott a világbajnokságról való kizúgása óta folyamatosan kapja az ívet, akár a sajtó részéről, akár egy korábbi játékosuk jóvoltából. Tény és való, hogy borzasztóan gyenge teljesítményt nyújtottak, de igazán nem lehet rá pontos magyarázatot találni, hogy vajon mi okozhatta ezt az óriási formabeli fordulatot.

Oliver Kahn, aki sokáig a németek első számú kapusa volt, érthetően nem volt megelégedve, nagyon keményen kiosztotta a csapatot, két játékost külön kiemelve:

Megérdemelték, hogy kiessenek. A játékosok nem mutattak semmifajta kötelezettséget a csoportkör alatt. Hiányzott az összetartás, a játékuk is nagyon egyhangú volt. Számomra Sami Khedira és Mesut Özil voltak a legnagyobb csalódások. Leszerepeltek a Mexikó elleni meccsen, majd a padozás után kaptak egy újabb esélyt, de képtelenek voltak élni vele. Érdekes, mert ők a legtapasztaltabb játékosaink közé tartoznak, ehhez képest számtalan hibát vétettek.”

A németeket ugyan már nem láthatjuk a kieséses szakaszban, de más nagyobb nevű válogatott még ott van a legjobb 16 között. Ha szakértő tippekre vágysz a világbajnokság nyolcaddöntőire, itt mutatjuk a somogyi betyár, Tipszmiksz Csabi ötleteit.

Címlapkép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Olvasói sztorik