Nemzetközi foci

Ez a kezdőcsapat „halálos ítélet” Argentínának?

Sampaoli nem viccel, talán zavarják a csatárzsenik…

Számtalan kérdésre választ kapunk szombat délután (16.00, tv: M4 Sport) Kazanyban:

  • ki az úr az argentin szakmai stábban?
  • felbátorodik-e Sampaoli, az argentin kapitány?
  • ez lesz Leo Messi utolsó válogatott fellépése?

Ugyanis igazi „slágermérkőzéssel” kezdődik az oroszországi világbajnokság egyenes kiesés szakasza, az első nyolcaddöntőben két, előzetesen a végső győzelemre is esélyesnek tartott válogatott, a francia és az argentin találkozik egymással.

Az európai együttes játéka ugyan nem volt átütő, ugyanakkor az ausztrálok (2–1) és a peruiak (1–0) legyőzésével biztosan jutott tovább már két forduló után, így a dánok elleni „barátságos meccsen” a gól nélküli döntetlennel lett csoportelső. A játékosként világbajnok Didier Deschamps szövetségi kapitány ráadásul kulcsembereinek pihenőt adhatott az utóbbi összecsapásra, azaz tanítványainak volt idejük felkészülni a nyolcaddöntőre.

Elájulsz Tipszmiksz Csabi világbajnoki ötleteitől
Nyolc meccs, nyolc konkrét eredmény a somogyi fenegyerektől.

Az argentinok a vb első perce óta szenvednek, a nyitókörben Izlanddal csak 1–1-es döntetlent játszottak, majd jött a Horvátországtól kapott 3–0-s pofon. A zárókörben aztán élet-halál meccset vívtak Nigériával, s végül egy védő, Marcos Rojo hajrában szerzett góljával harcolták ki a továbbjutást.

A legutóbbi világbajnokságon ezüstérmes Albicelestes egyértelműen Lionel Messi-függő, az FC Barcelona ötszörös aranylabdása az első két találkozón formán kívül futballozott – Izland ellen büntetőt rontott –, Nigéria ellen azonban jobban játszott, s egy parádés gólt is szerzett.

Ha hihetünk a spanyol Sport előrejelzésének, a rengeteget bírált Jorge Sampaoli a franciák ellen sem számít Higuaínra és Dybalára, miközben a rivális szokás szerint félelmetes támadósort sorakoztat fel.

Nyitókép: Gabriel Rossi/Getty Images

A várható kezdőcsapatok a sport.es szerint
Olvasói sztorik