Nemzetközi foci

Német-sokk: ugyanaz a Bild-címlap, mint négy éve – FOTÓ

A lap gyávaságról és szégyenről ír: Löw hibázott Khedira és Özil szerepeltetésével, de az Erdogan-botrányt is alábecsülte.

Korábban több ízben beszámoltunk arról, hogy a címvédő Németország számára már a csoportmérkőzések után véget ért a világbajnokság, ilyen a Nationalelf történelmében még sohasem fordult elő. Az országot természetesen roppant mód megviselte a kiesés, a Bild címlapja pedig árulkodó.

A mai lap ugyanazzal a címmel jelent, mint a négy évvel ezelőtti:

Szavak nélkül

Akkor a hihetetlen öröm (7-1-es győzelem Brazília felett), most a borzasztó csalódás sokkolta a németeket. A lap főszerkesztője, Matthias Brügelmann roppant éles kritikát fogalmazott meg kommentár-rovatában, ahol leírta többek között:

Micsoda szégyen, micsoda gyáva futball. Nem a balszerencse miatt estünk ki, megérdemeltük. Az a csapat, amelyik Mexikó és Dél-Korea ellen is vereséget szenved, valamit nagyon nem jól csinál. Khedira és Özil katasztrofális teljesítményt nyújtott Mexikó ellen, így teljesen érthetetlen, miért lehettek újra ott a kezdőben Dél-Korea ellen. A kapitány makacsul ragaszkodott hozzájuk. Az Özil és a Gündogan körüli Erdogan-botrányt igenis alábecsülte Löw.

– Ennek az érának lőttek. Vajon ez az edzőre is vonatkozik?

– Önkritikusnak kell lennie Löwnek, és fel kell tennie a kérdést magának: tud-e tanulni az oroszországi hibákból és radikálisan változtatni.

– Csak ebben az esetben beszélhetünk arról, hogy Joachim Löw jó választás a 2020-as Eb-re.

A német válogatott számára nagyon hamar véget ért a világbajnokság – fotó: Photo by TF-Images/Getty Images

címlapkép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Olvasói sztorik