Nemzetközi foci

A német szövetség elnöke marasztalná Löwöt

Határozott szavak a világbajnok leégése után.

A német válogatott kikapott Dél-Koreától, így nem jutott tovább a csoportjából, címvédőként már a csoportkörben búcsúzott az oroszországi világbajnokságtól. A történelmi égést a szövetségi kapitány, Joachim Löw sejtelmesen kommentálta, míg a sajtó szétszedte sajátjait – utóbbiról itt írtunk.

A fájó vereség és a kiesés ténye mellett a német szövetség (DFB) elnöke, Reinhard Grindel sem ment el szó nélkül:

– Mi itt a küldöttségben, elnökségben határtalan csalódottságot érzünk. Az nem ez elnök feladata, hogy elemezze a meccset. Azt elmondhatom, hogy jól tudtuk már a torna előtt is, hogy lesznek változások a világbajnokság után. Feltettük magunknak a kérdést: ki tudja véghezvinni ezt a változtatást? Főleg a Konföderációs Kupa győzött meg bennünket. Emiatt mondtuk azt, hogy bízunk Joachim Löwben. Azok a megfontolások, melyek miatt meghosszabbítottuk a szerződését, továbbra is élnek – szögezte le az elnök a 2022-ig érvényes szerződéssel rendelkező kapitány kapcsán.

Grindel gyakorlatilag megismételte azt, amit még a találkozó előtt mondott – úgy tűnik, a német szövetség továbbra is kitart kapitánya mellett.

A német szövetség kitart Löw mellett Fotó és címlapfotó: Andreas Gebert/dpa/AFP
Olvasói sztorik