Nemzetközi foci

Joachim Löwöt megerősítették posztján, mindenképp kapitány marad

A német futballszövetség (DFB) elnöke, Reinhard Grindel megerősítette, akárhogy is szerepel a csapat, a német szakember pozíciója nincs veszélyben.

Amikor a német játékosok megérkeztek a világbajnokság helyszínére, feltehetőleg abban bíztak, hogy viszonylag simán túljutnak majd a csoportkörön. Ehhez képest, az utolsó meccsükre is maradt még izgalom, hiszen két mérkőzést követően csupán három pont áll a ország neve mellett.

A Mexikó elleni zakó után érthetően felmerült a kérdés, vajon Joachim Löw továbbra is képes ebből a csapatból győztest csinálni. Ám a német futballszövetség (DFB) elnöke, Reinhard Grindel megerősítette, akárhogy is szerepel a csapat, a német szakember pozíciója nincs veszélyben.

Úgy hisszük, komoly változások fognak érvénybe lépni a válogatottnál a világbajnokságot követően, kimeneteltől függetlenül, azonban nincs más, aki egy ilyen szituációt jobban tudna kezelni, mint Löw.”

A változás szó alatt a fiatal játékosok beépítésére kell itt gondolni, amit egyébként a szövetségi kapitány már a tavalyi Konföderációs Kupán is kezdett.

Egy éve már bebizonyította, hogy fiatalokból is egy erőteljes csapatot tud összehozni, akik világszínvonalú futballt játszanak. És meglátásunk szerint, ezt továbbra is magas szinten végzi.”

Címlapkép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Olvasói sztorik