Nemzetközi foci

Queiroz kiakadt, szerinte Ronaldóra nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak

A FIFA sem maradt ki a kritikazuhatag alól.

Portugália harmadik mérkőzése ismét Cristiano Ronaldótól volt hangos, ám ezúttal nem a Real Madrid-csillag ragyogásáról szólnak a hírek Irán ellen. Az ötszörös aranylabdás a második félidő elején nagyon rosszul lőtte a tizenegyest, amit így Alireza Beiranvand kapus – akiről korábban itt bővebben is megírtuk, milyen szörnyű gyermekkora volt – védeni tudott, majd a hajrában kis híján kiállította őt a játékvezető, ám az ütőmozdulatáért csupán sárga lapot kapott.

A találkozó után az irániak portugál nemzetiségű szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz kemény kritikával illette a játékvezetőt, és egy kicsit odaszúrt Ronaldónak és Messinek is.

A könyöklés piros lapot ér a szabályok szerint, ami nem mondja ki, hogy ez Messire vagy Cristiano Ronaldóra nem vonatkozik – idézi a The Guardioan Queirozt.

Ezzel a felforgatott argentin kezdővel tenne csodát Sampaoli?
A továbbjutás a tét, 20 órától Nigéria az ellenfél. Mutatjuk, kik lettek a horvátok elleni égés áldozatai.

Az irániak kapitánya azt a költői kérdést is feltette, hogy vajon Cristiano Ronaldót a neve miatt nem állította ki a játékvezető még a videóbíró alkalmazása után sem. Queiroz aztán a FIFA-t is ellátta jó tanácsokkal a videóbíró használatával kapcsolatban.

Nem tudjuk, hogy a végső döntést a játékvezető hozta meg, vagy a többi spori a videószobából. Azt tanácsolom Gianni Infantino FIFA-elnöknek, hogy tegye fel a kezét és mondja azt, hogy „elnézést, de a VAR nem működik, ezért abbahagyjuk az alkalmazását.” Vagy esetleg a kommunikációnak sokkal tisztábbnak kell lennie, mint a rugbyben, ahol mindenki tudja mi folyik éppen.

címlapfotó: Zhong zhenbin / Imaginechina / AFP

Queiroz a FIFA-ra is teljesen kiakadt. Fotó: Mikhail Serbin / Sputnik / AFP
Olvasói sztorik