Nemzetközi foci

„Úgy jajveszékeltek, mint a nők”

A miniszterelnök-helyettes kegyetlenül beszólt a szerb válogatottnak.

Zorana Mihajlovic, szerb miniszterelnök-helyettes felszólította a labdarúgó-válogatottat, hogy ne foglalkozzon azokkal az állítólagos igazságtalanságokkal, amelyek az oroszországi világbajnokságon érték.

Elég a siránkozásból, vegyétek magatokat komolyan, és készüljetek fel a brazilok elleni meccsre. Úgy jajveszékeltek, mint a nők – és ezt egy nő mondja nektek ‒ áll a Blic című napilap által közzétett nyilvános levélben.

A szerbek fellebbeztek a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert véleményük szerint pénteken, a Svájc ellen 2-1-re elvesztett csoportmérkőzésen Felix Byrch játékvezető többször is a kárukra tévedett, például nem adott meg egy jogos büntetőt 1-1-es állásnál, sőt a videóbíróval sem egyeztetett az esetről.

Elég a játékvezetőkből, Hágából, videóbírókból, albánokból, szerbekből, sorsból, összeesküvésből és egy- vagy többfejű madarakból. Munkára, fiúk, veletek vagyunk, és kellő hittel meg lehet verni Brazíliát ‒ tette hozzá a politikus.

Közben a FIFA fegyelmi bizottsága vizsgálatot indított a svájci Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri ellen a szerbekkel szembeni mérkőzésen látott gólörömük miatt: az albán jelképnek számító kétfejű sast formázták a kezükkel a találatuk után.

Mladen Krstajic szerb szövetségi kapitány ellen pedig azért indult eljárást, mert azt nyilatkozta, Felix Brychnek a hágai Nemzetközi Törvényszék előtt kellene felelnie cselekedeteiért.

A kalinyingrádi vereség után a szerbek a csoportkör utolsó fordulója előtt három ponttal a harmadik helyen állnak a négypontos Brazília és Svájc mögött.

nyitókép: AFP / EMMANUEL DUNAND

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik