Nemzetközi foci

Rekorderekhez csatlakozott Harry Kane

Hazaviheti a vasárnapi meccslabdát.

Az angol válogatott két góllal megjavította az eddigi legnagyobb különbségű győzelmére vonatkozó rekordját vasárnap az oroszországi világbajnokságon.

A panamaiak elleni 6-1 előtt háromszor nyert 3-0-ra: a lengyelek és a paraguayiak ellen 1986-ban, illetve a dánokkal szemben 2002-ben.

A triplázó Harry Kane a második angol játékos, aki gólt szerzett az első két mérkőzésen világbajnokságon: előzőleg Ron Flowers a magyaroknak és az argentinoknak lőtt egy-egy gólt tizenegyesből az 1962-es chilei tornán.

Abban is a második Kane, hogy egymás utáni két találkozón többször is eredményes volt, a panamaiak elleni három gól előtt a tunéziai kapuba kétszer talált be a nyitómérkőzésen. Előzőleg Gary Lineker a lengyelek ellen háromszor, a paraguayiakkal szemben pedig kétszer volt eredményes 1986-ban a harmadik csoportmérkőzésen, majd a nyolcaddöntőben.

Mesterhármast Kane előtt Geoff Hurst ért el az NSZK elleni 1966-os döntőben, illetve Lineker 1986-ban.

Érdekesség, hogy az angolok valamennyi megítélt büntetőjüket – szám szerint tízet – értékesítették a világbajnokságokon, természetesen a tizenegyes-párbajokat nem számítva.

A Nyizsnyij Novgorodban rendezett vasárnapi mérkőzésen Felipe Baloy szépített, így ő szerezte Panama első gólját a vébétörténelemben.

A lefújás után Harry Kane elmondta, nagyon büszke rá, hogy három találata miatt hazaviheti a meccslabdát.

Nem sok játékos ér el mesterhármast világbajnokságon, ezért is nagyon büszke vagyok. Nagyon fegyelmezettek voltunk és nagyon keményen dolgoztunk. Ez egy nagyon nehéz mérkőzés is lehetett volt, úgyhogy most élveznünk kell ezt a pillanatot – nyilatkozta a Tottenham csatára.

Hozzátette, nagyon sokat gyakorolja a tizenegyeseket, mert a hatékonyság tapasztalat kérdése. A harmadik gólját pályafutása egyik legszerencsésebbjének nevezte.

A csatárok életében vannak pillanatok, amikor minden siker, máskor viszont semmi nem jön össze – magyarázta.

Amikor Panama agresszív stílusáról kérdezték, Kane azt mondta, felkészültek erre, de ellenfelüket nem szabad kritizálni, mert az életükért játszottak.

nyitókép: Alexandr Kryazhev / Sputnik

Olvasói sztorik