Nemzetközi foci

Az eddigi legnehezebb ellenfél vár a házigazdákra

A tét biztosan nem nyomasztja őket.

Az eddigi legnehezebb ellenfél, Uruguay csapata vár a házigazda Oroszország válogatottjára a világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, hétfőn.

A hazaiak és a dél-amerikaiak is biztos továbbjutók az A-csoportból, hiszen eddig mindkét mérkőzésüket megnyerték. Egymás elleni meccsükön – hétfő 16 órától Szamarában – nem tudnak taktikázni a végeredménnyel, vagyis ellenfelet választani a nyolcaddöntőre, mert nem tudhatják, este melyik csapatok jutnak tovább a B-csoportból.

Az oroszok szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov kijelentette, eddigi jó szereplésüknek nem csupán a hazai pálya az oka.

Nem véletlen, hogy két győzelemmel kezdtünk. Játékosaink remekül együttműködnek, remek az összetartás a csapatban ‒ nyilatkozta.

A 32-es világbajnoki mezőny tagjai közül Oroszország áll a legrosszabb helyen (70.) a nemzetközi szövetség világranglistáján, ennek ellenére Szaúd-Arábiát 5-0-ra, Egyiptomot pedig 3-1-re győzte le.

Csercseszov hangsúlyozta, sikerük kulcsa a felkészülésben rejlik.

A házi feladatunkat elvégeztük. Tanultunk azokból a hibáinkból, amelyek miatt nem voltunk sikeresek a múltban ‒ vélekedett.

Játékosai közül Jurij Zsirkov felépült bokasérüléséből, szombaton már teljes értékű edzésmunkát végzett, de nem biztos, hogy hétfőn megkockáztatják a játékát. Alan Dzagojev combhajlítóizom-sérülése miatt továbbra sem léphet pályára, de valószínűleg a nyolcaddöntőben már ismét számíthatnak rá.

Uruguay az Egyiptom és a Szaúd-Arábia elleni találkozót is 1-0-ra nyerte meg, vagyis hétfőn a döntetlen – a jobb gólkülönbség miatt – az oroszok csoportelsőségét jelentené.

A házigazda ellen játszunk, vagyis nagyszerű lesz a hangulat. Ez a meccs remek lehetőség számunkra, hogy felmérjük, miben fejlődtünk ‒ mondta Óscar Tabárez szövetségi kapitány.

A két együttes legutóbb 2012-ben Moszkvában találkozott egymással, a barátságos meccsen az a Luis Suárez szerzett vezetést a dél-amerikaiaknak, aki minden bizonnyal ezúttal is ott lesz a pályán.

Az A-csoport másik meccsének, a Volgográdban ugyancsak hétfőn 16 órakor kezdődő Szaúd-Arábia – Egyiptom találkozónak csak az lesz a tétje, melyik csapat tud szépen, eredményesen búcsúzni a tornától.

nyitókép: GIUSEPPE CACACE / AFP

Olvasói sztorik