Nemzetközi foci

„Bizonyítékunk van” – balhéznak a szerbek a vereség után

A Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) fellebbezett a nemzetközi szövetségnél (FIFA), mert véleményük szerint a Svájc elleni világbajnoki csoportmérkőzésen Felix Brych játékvezető többször is a kárukra tévedett.

– Hét egyértelmű videós bizonyítékunk van arra, hogy Brych ismétlődően a mi csapatunk ellen tévedett – áll az FSS közleményében.

Hozzáteszik, a játékvezető kettős mércével élt a sárga lapok kiosztásánál, ugyanis míg a szerb játékosokat gondolkodás nélkül figyelmeztette, addig a túloldalon ugyanolyan esetekben elmaradt a szankció. Nem ez egyébként az egyetlen balhé a meccset követően: itt írtunk arról, hogy eltilthatják a svájci gólszerzőket.

A szerbek azt is nehezményezik, hogy a német bíró nem adott meg egy szerintük jogos büntetőt 1-1-es állásnál, sőt a videóasszisztensekkel sem egyeztetett az esetről.

A mérkőzést Xherdan Shaqiri kései góljával 2-1-re a svájciak nyerték, ezzel a szerbek továbbjutási esélye alaposan csökkent: Mladen Krsztajics szövetségi kapitány együttesének a csoportkör utolsó fordulójában le kellene győznie Brazília válogatottját a 16 közé kerüléshez.

Címlapkép: AFP

Olvasói sztorik