Nemzetközi foci

Trezeguet szerint eddig a franciák mutatták a legtöbbet a vb-n

Úgy gondja, hogy ez egy olyan csapat, amely rendelkezik a szükséges minőséggel, nagy kedvvel játszik, és akár döntőt is játszhat.

Az eddig látottak alapján David Trezeguet szerint a francia labdarúgó-válogatott képes lehet megnyerni az oroszországi világbajnokságot. A világ- és Európa-bajnok futballista, akivel a nemzetközi szövetség (FIFA) egyik partnerének szervezésében találkozhattak péntek este a szurkolók a moszkvai Futballmúzeumban, úgy véli: Didier Deschamps együttese nagyon masszív, amely tisztában van a képességeivel és támadásban is jó.

Úgy gondolom, hogy ez egy olyan csapat, amely rendelkezik a szükséges minőséggel, nagy kedvvel játszik, és akár a (torna) végéig is eljuthat – nyilatkozott a közmédiának.

Hozzátette, hogy a vb-győzelemre korábban esélyesnek tartott további nagycsapatok egyelőre adósak az igazán jó játékkal – a németnek, a spanyolnak és a brazilnak is nehézségei vannak –, és a bár a francia együttesi is játszhatna jobban is, eddig ez a válogatott mutatott a legtöbbet.

A 40 éves Trezeguet, aki 1998-ban otthon nyert vb-t, majd két év múlva tagja volt az Eb-győztes csapatnak is, amely az ő aranygóljával verte az olaszokat a döntőben, csütörtökig a francia válogatott legfiatalabb gólszerzője volt. A Peru ellen győzelmet érő gólt szerző Kylian Mbappé azonban megelőzte őt. Előbbi 20 év és 246 nappal tartotta a rekordot, utóbbi 19 évesen és 183 naposan talált a kapuba.

Ott voltam a mérkőzésen, gratuláltam neki. Szép teljesítmény, hogy 19 éves gólt lőtt. Ő olyan játékos, aki nem gondolkodja túl magát, egyszerűen csak futballozik – mondta Trezeguet, kiemelve, hogy Mbappé találata győzelmet ért.

Hozzátette: a fiatal támadó büszke futballista, tisztában van a képességeivel, de azzal is, hogy van még hova fejlődnie. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy olyan kvalitásokról tesz tanúbizonyságot, amelyek alapján már most is nagyon jó futballista és a későbbiekben is az lesz. Trezeguet a vb-hangulatot illetően elmondta, érződik, hogy a közönség elégedett, a szurkolók elégedettek, már csak azért is, mert az oroszok nagyon jól kezdtek.

Ennélfogva ez egy ünnep, és jól van ez így, jót tesz a labdarúgásnak – vélekedett.

(MTI)

címlapfotó: Catherine Ivill/Getty Images

Michel Salgado és Trezeguet a helyszínen követi a vb-t. Fotó:Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
Olvasói sztorik