Nemzetközi foci

Joachim Löw változtat: Dárdai játékosa az egyik áldozat

A svédek elleni találkozó máris döntővel ér fel a címvédőnek.

Korábban beszámoltunk arról, hogy nagy meglepetésre a címvédő német válogatott vereséggel kezdett a világbajnokságon, a mexikói gólra nem volt válasz Öziléktől.

Az elmúlt napokban több ízben beszámoltunk arról, milyen durva kritikát kaptak a Nationalelf játékosai, Michael Ballack, illetve a korábbi magyar szövetségi kapitány, Lothar Matthäus is beleszállt a németekbe. Német lapok szerint a kapitány, Joachim Löw több változtatást is eszközöl szombat este, 20 órától Svédország lesz az ellenfél.

Várhatóan a sérült Hummels nem tud pályára lépni az északiak ellen (váratlan sérüléséről ITT írtunk), helyét Süle örökölheti meg. A herthás Plattenhardt is áldozat lehet, Dárdai játékosát Hector válthatja a szélen. Úgy tűnik, Draxler is partvonalon kívülre kerül, a kezdőben vélhetően Reus bizonyíthat. A német lapok nagyon bizonytalanok Werner kezdőbe állításával is, egyelőre kérdés, hogy az RB Leipzig támadója vagy a rutinos Gomez kezd-e.

Ami a svédeket illeti: az Andersson-csapat az első körben 1-0-ra verte Dél-Koreát, szombat este az előzetes várakozások szerint egyetlen változás lesz a legutóbbi találkozóhoz képest: a védelemben Janssont az újra 100%-os Lindelöf válthatja.

NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Boateng, Süle, Hector – Khedira, Kroos – Müller, Özil, Reus – Werner (Gomez).

SVÉDORSZÁG: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg – Berg, Toivonen.

címlapkép: Alexander Hassenstein/Getty Images

Olvasói sztorik