Magyar foci

Magyar valóság: szélnek eresztette minden játékosát a bajnokcsapat

Feljutottak, megszűntek...

Bondár Attila, a Méhkeréki SE vezetőségi tagja bejelentette: feloszlott a Békés megye I. osztályú bajnokság aranyérmes csapata, amely pár hete osztályozó nélkül szerzett jogot az NB III-as indulásra. A harmadik vonal helyett most mindenki új egyesületet kereshet magának a játékosok közül. A végleges döntést pénteken hozta meg a vezetőség.

– Klubszinten eddig is erőn felül teljesítettünk, hiszen egy alig kétezres településen megye I. osztályú csapatot is komoly kihívás működtetni, nem hogy harmadosztályút, amibe szintén belekóstolhattunk már. Szerettünk volna újból NB III-as gárdát, amihez a létesítmény és az indulási jog is adott, a csapat versenyeztetéséhez azonban nagyobb összefogásra lett volna szükség helyben. Sajnos a méhkeréki önkormányzat részéről évek óta jószerivel csak Tát Margit polgármester asszony támogatását élveztük, a testület egyik-másik tagja viszont kifejezetten a sport ellen volt. Ilyen körülmények között nem látjuk az értelmét annak, hogy továbbra is képviseljük a helyi foci ügyét – indokolt a bmsextra.hu-nak Bondár Attila.

A méhkeréki csapat huzamosabb ideje a megye I. osztályú mezőny meghatározó tagja volt, négy bajnoki címet szerzett Bondár munkássága alatt, és az NB III-ban is megmérettette magát.

– Olyan létesítményt hagyunk meg a falunak, amit mi építettünk fel, és hosszú időn keresztül megfelelő táptalaja lehet a helyi utánpótlásnak, illetve egy majdani felnőtt csapatnak, amennyiben erre igény mutatkozik a településen. Sajnálom a játékosokat, a szurkolókat és mindazokat, akik a csapatért tettek valamit, de meg kell érteniük, hogy ezt, ilyen formában képtelenség folytatni. Nagyon örülnék annak, ha a méhkeréki foci ezzel a döntéssel nem zárná be végleg a kapuit, hanem a háttérből előlépnének emberek, és megmutatnák, hogy van élet ezután is – tette hozzá Bondár Attila.

A Méhkerék feloszlása megnyithatja az NB III-as utat a Hódmezővásárhely előtt, amely bár kiesett, de a felkérési sorrend alapján várhatóan maradhat a harmadik vonalban.

Tisztelt szurkolòk!Véget ért egy álom. A mai nappal sajnálatos módon megszűnik a Méhkeréki Sport Egyesület. A…

Közzétette: Méhkerék SE – 2018. június 22., péntek

Olvasói sztorik