Nemzetközi foci

A címvédő az ellenfél? Ibra nem félti a svédeket

A klasszis azt is elárulta, miért esélyesebb most az északi rivális, mint vele volt.

Szombat este újabb rangadót rendeznek a világbajnokságon: Németország ellenfele a svédek lesznek. (ITT már megmutattuk, kik lettek német oldalon a mexikói égés áldozata a mai kezdőben.) Mint ismert, az F-csoportban – nem kis meglepetésre – a címvédő vereséggel kezdett, míg az északiak 1-0-ra verték Dél-Koreát. A ma esti találkozó előtt a svédek legendáját, Zlatan Ibrahimovicot kérdezték az esélyekről, aki szakértőként van jelen Oroszországban.

Élvezzétek a vébét, nyomás nincs rajtatok, hiszen nem vagyok ott a keretben

– üzent kezdésként honfitársainak a klasszis.

– Jók voltak a srácok Dél-Korea ellen, de a legfontosabb, hogy élvezzék a vébét. Tudom, hogy a németek elleni meccs előtt mindenki nagyon izgatott, de biztos vagyok abban, hogy helyt fognak állni.

A csapat nélkülem még jobb lehet Németország ellen, hiszen nincs rajtuk nyomás. Ha ott lennék, akkor nagy nyomás lenne rajtuk, mivel velem a fedélzeten az volt az elvárás, hogy minden meccsen nyerjen a svéd válogatott.

A német egységről

– A német válogatott olyan, mint egy gépezet, nagyon jók. Nem tizenegy játékosból állnak, hanem a keretben 22 fantasztikus focistájuk van. Nincsen igazi nagy sztárjuk, a legnagyobb erősségük a csapategység lehet.

címlapkép: Catherine Ivill – AMA/Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik