Nemzetközi foci

A horvátok ünnepelt sztárját Londonból csábítják

Rebicért máris bejelentkezett a Tottenham.

Legfrissebb szigetországi sajtóhírek szerint a Tottenham Hotspur máris szeretné a soraiban tudni a horvátok legújabb ünnepelt sztárját, Ante Rebicet. Mint ismert a 24 éves szélső – kihasználva az argentin kapus nagy hibáját – remek góllal szerzett vezetést Horvátországnak a csütörtöki csúcsrangadón. (Azt már megmutattuk, miért rúgott hatalmasat gólörömével Messiékbe a gólszerző, erről ITT írtunk.)

Rebic 2016 óta kölcsönben erősítette az Eintracht Frankfurtot, a németek pedig július 1-jétől végleg megszerezték a futballista játékjogát a Fiorentinától – erről már a Bild számolt be.

A mögöttünk hagyott szezonban – minden sorozatot figyelembe véve – 28 tétmeccsen kilenc góllal és három gólpasszal segítette a frankfurtiakat. Rebic korábban mivel nem találta helyét a Fiorentinánál kölcsönben megfordult az RB Leipzignél ls a Hellas Veronánál.

Érdekesség, hogy a Tottenham már öt évvel ezelőtt is szeretett volna lecsapni a horvát játékos aláírására, de akkor nem járt sikerrel. Korábban ötmillió fontot ajánlottak érte, most sajtóhírek szerint 26 millió fontot is áldozhatnak.

Sajtóhírek szerint a Frankfurt kétmillió euróért szerezte meg végleg Rebicet, szerződés 2021 nyaráig él a német csapatnál.

címlapkép: Mikhail Japaridze\TASS via Getty Images

Olvasói sztorik