Nemzetközi foci

Saját hazájában is ütik-vágják Neymart

Túlságosan önzőnek tartják az első vébémeccs után.

A brazil válogatott 1-1-et játszott első világbajnoki csoportmeccsén vasárnap este Svájc csapatával, az egész tavasszal sérült Neymar végig a pályán volt.

A rajt előtt a torna egyik potenciális sztárjának tartották, most viszont rengeteg kritikával kell szembesülnie.

Neymar komplett katasztrófa volt. Ez nem volt elfogadható mérkőzés a részéről, le kellett volna cserélni. Brazília jó csapattal és megfelelő minőséggel rendelkezik ahhoz, hogy megoldja az ilyen problémákat, de Neymar megpróbálta egyedül megnyerni a meccset, ami nem sikerült – mondta Arnaldo Ribeiro az ESPN brazil kiadásában.

Hozzátette, a március elején elvégzett bokaműtét jó indok erre a teljesítményre, ugyanakkor ismét hangsúlyozta, hogy semmiféle pluszt nem tett hozzá a csapat játékához.

Jobb lenne Douglas Costát játszatni, még mindig nem értem, miért nem ő volt a pályán ‒ vélekedett.

A korábbi kiváló játékos, Zé Elias is hasonló véleményen van a vasárnap este látottakról.

Önző volt a pályán, és éppen ez vezetett a hibáihoz, nem gondolom, hogy a svájciak utaztak rá. A probléma az, hogy Neymar elfelejtett csapatban játszani, csak tartotta a labdát ‒ magyarázta.

Osvaldo Pascoal a Fox Sport brazil adásában közölte, otromba futballt játszott, és megdöbbentő, hogy Tite szövetségi kapitány nem adott legalább egy percet Douglas Costának.

Neymar nagyon keveset tett a sikerért, a vártnál kevesebbet, Brazília ezért nem verte meg Svájcot – közölte Thiago Nogeira, az O Tempo Brasil képviseletében.

nyitókép: Matthew Ashton – AMA/Getty Images

Olvasói sztorik