Nemzetközi foci

Elképesztő titkot árult el a dél-koreai kapitány

Mindezt egy nappal az első meccsük előtt.

Arról korábban már írtunk, hogy a brazilok edzéséről sikerült kiszivárogtatni a várható kezdőcsapatot. Létezik azonban olyan is, amikor egy ország válogatottja bízik meg valakit, hogy úgymond kémkedjen egy másik csapat háza tájáról. Így volt ez Dél-Korea esetében is, akiket még egy svéd játékosfigyelő követett, némileg információszerzés céljából a két ország vb-ütközete nyomán.

Azóta egyébként a svédek már elnézést kértek, de az ázsiaiak szövetségi kapitányának frappáns megoldását érdemes megemlíteni. Szin Thejong sajátos módon tévesztette meg az „odalátogató” ellenséges megfigyelőket, amelyet azóta el is árult a nagyvilágnak:

Arra gondoltam, hogy megcserélem a játékosok mezszámait, hogy ezzel kicsit megnehezítsük a dolgukat. Lehet, hogy néhányukat ismerik, de azt tudom, hogy egy nyugati ember nehezebben tesz különbséget az ázsiaiak között, ez volt az ötlet alapja. Mindezektől függetlenül, minden edzőben megvan az érzés, hogy megfigyelhetik a csapatát, de azt gondolom, hogy ez teljesen természetes, hiszen mindannyian kellőképp fel szeretnénk készülni az ellenfélből, ezáltal megpróbálunk minden fontos információt begyűjteni velük kapcsolatban.”

Címlapkép: Chung Sung-Jun/Getty Images

Olvasói sztorik