Nemzetközi foci

Mourinho szerint két nagy esélyese van a vb-nek

Szokatlanul visszafogottan tippelt a portugál menedzser.

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője nem számít meglepetésre az oroszországi világbajnokság aranyérmesét illetően. A portugál szakember szerint sok válogatottnak van erős vb-kerete, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy jó csapatot is alkotnak.

– Nem várok nagy meglepetést, a végjátékig a dél-amerikai és az európai topgárdák jutnak el, és küzdenek majd az aranyéremért – mondta Mourinho.

Hozzátette: a brazil és a címvédő német válogatottat a mezőny legkiegyensúlyozottabb csapatainak tartja, egyben a vb legnagyobb esélyeseinek is. Arról, hogy Mourinho egykori játékosa, Zlatan Ibrahimovic mit tippelt, itt írtunk. 

A manchesteri klubedző kiemelte, Angliának is minden esélye megvan egy jó szereplésre, hiszen a keretét döntően fiatal, de már tapasztalt játékosok alkotják.

– Mindannyian a világ legszínvonalasabb bajnokságában, a Premier League-ben szerepelnek, méghozzá topcsapatokban – nyilatkozta Mourinho.

Hozzátette: az angol játékosok ráadásul a Bajnokok Ligájában is tapasztalatokat szerezhettek, amit a sportág legmagasabb szintjének tart.

A július 15-ig tartó vb nyitómérkőzésén, 17 órától a házigazda orosz válogatott ellenfele Szaúd-Arábia lesz.