Nemzetközi foci

Ibrahimovic elárulta, kik a vb legnagyobb esélyesei

A svéd zseni meghúzta a váratlant.

A svéd válogatott 12 év után jutott ki ismét a világbajnokságra, ahol rögtön a csoportkörben kőkemény ellenfelekkel kell szembenézniük. A csapat egyik, ha nem a legnagyobb hiányzója kétség kívül Zlatan Ibrahimovic lesz, akiről egy ideig úgy tűnt, lehet helye a keretben, de végül a szurkolóknak el kellett fogadniuk a tényt, szeretett csatáruk nem lesz ott a tornán.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne is foglalkozna vele, sőt. A FIFA például megkérdezte tőle, kiket várna a végső győzelemre, és bár az elején teljesen egyértelmű csapatokat sorolt, utána azért meghúzta a váratlant.

Azt hiszem Brazília, Spanyolország és Németország lehet a befutó, illetve természetesen Svédország, de akár Argentína is.”

Természetesen a további kérdések főként hazája válogatottjára korlátozódtak:

„Nagy neveket vertek meg ahhoz, hogy idáig eljussanak, úgyhogy meglátjuk. Sosem tudhatod mi történik. Minden az adott pillanaton múlik, aki éppen akkor jobban kapja el a fonalat, az fog jól teljesíteni.”

Bár már visszavonult a válogatottságtól, egy valamit mégsem tud feledni:

Az összes meccsem legjobb „szereplői” a szurkolók voltak, és az a hangulat amit a játék alatt nyújtottak. Sárgában voltam, közben láttam, hogy az egész stadion ugyanilyen színben pompázik és mindenki boldog, mintha csak egy óriási buli lenne a lelátón. Ez a fajta támogatás mindig is legkedvesebb emlékeim közé fog tartozni”

A svédek jövő hét hétfőn lépnek először pályára a csoportkörben, ahol Németországgal, Mexikóval és Dél-Koreával kell majd megküzdeniük.

Olvasói sztorik