Nemzetközi foci

Erős nyilatkozattal kezdett az új spanyol kapitány

Hierro megszólalt a kinevezése után: a cél a vb-cím.

Alaposan felpörögtek az események a spanyol válogatottnál, miután szövetségi kapitányukról, Julen Lopeteguiről kiderült, a Real Madridot irányítja a következő szezontól. Ez azonnal kicsapta a biztosítékot a szövetségnél, jóllehet azért, mert egy hónappal ezelőtt még 2020-ig írt alá velük. Azóta már az utód is megvan a „galaktikusok” legendájának személyében.

Fernando Hierro szerint függetlenül a történtektől, nem lehet sok mindenen változtatni ilyen rövid idő alatt, de azt tudja, hogy remek kerettel rendelkeznek:

Azért vagyunk itt, hogy világbajnokok legyünk. Nagy lehetőség áll előttünk, most csak erre szabad fókuszálnunk. Ott vannak mögöttünk a szurkolók, egy egész ország, akik ugyanúgy izgatottan várják az eseményt.”

Érdekes kérdés, hogy vajon a játékosok miképp reagáltak a hirtelen őrségváltásra.

Elég jók a visszajelzések. Nagyon összeszokott csapatról van szó, éretten kezelik a helyzetet. Ezek a játékosok már ahhoz vannak szokva, hogy az edzők jönnek-mennek. Abban biztos, vagyok, hogy ettől függetlenül, mindenki 100 százalékig odateszi magát. Azt mondtam a játékosaimnak, hogy egy remek kihívás áll előttünk, és bár csak egy éve edzősködöm, de 30 évet töltöttem már a futballal.”

Az sem titok, hogy mielőtt a spanyol szövetség elnöke felkérte, minden erejével azon volt, hogy meggyőzze őt arról, ne rúgja ki Lopeteguit.

Címlapkép: Getty Images/Getty Images

Olvasói sztorik