Nemzetközi foci

Rio Ferdinand káoszt, Andy Reid szégyent emleget a spanyolokkal kapcsolatban

Az egész világ Lopetegui menesztésén csámcsog, forrong a net.

Mint ismert, szerda délután a Spanyol Labdarúgó Szövetség egy nappal a világbajnokság kezdete előtt menesztette Julen Lopetegui szövetségi kapitányt – az elnök elképesztő indokait ide kattintva, az újonnan kinevezett kapitány nevét pedig ide kattintva olvashatod el. Természetesen rengeteg reakció érkezett a közösségi oldalakon erre a nem mindennapi eseményre, a legérdekesebbek közül szedtünk össze néhányat.

A spanyol válogatottból kimaradó Cesc Fábregas sem hagyta szó nélkül az esetet, viccesen azt írta, hogy talán ezek  után majd őt is behívják a keretbe.

Az angol válogatott és a Manchester United egykori klasszisa, Rio Ferdinand nem köntörfalazott, szerinte óriási a káosz a spanyoloknál.

A korábbi német válogatott játékos, Dietmar Hamann erős spanyol állásfoglalásról és nem akármilyen kegyvesztettségről ír Lopeteguivel kapcsolatban a Twitter-oldalán.

A visszavonult ír klasszis, Andy Reid óriási szégyennek nevezte a döntést, hiszen remekül szerepel a spanyol csapat a selejtezőkön, ezek után viszont csoda lenne a vb-győzelem.

Természetesen hazánk szakértői is elmondták véleményüket Lopetegui menesztésével kapcsolatban, Dénes Ferenc sportközgazdász szerint jó döntést hozott a spanyol szövetség, a Real Madrid részéről viszont nem volt profi a bejelentés időzítése.

címlapfotó:  AFP / Rudy / SpainDPPI / DPPI

Olvasói sztorik