Nemzetközi foci

Ezért menesztették a spanyol kapitányt

A lehetséges utódról is beszélt az elnök.

A Rangadón már megírtuk, hogy a szerda délutánra összehívott sajtótájékoztatón a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke, Luis Rubiales hivatalosan is bejelentette a Julen Lopetegui szövetségi kapitány menesztését. Mint ismert, a tréner kedden nevezték ki a Real Madrid vezetőedzőjének, ezt pedig nem nézték jó szemmel a szövetségnél.

A bejelentés időzítése, hogy Julen veszi át a Real Madridot, nem adott más lehetőséget nekünk, csak hogy ezt a nehéz döntést meghozzuk. Jogszerű volt a tárgyalás a felek között, mi azonban semmit nem tudtunk róla. Nagyon közeli viszonyt ápolok Julennel és a válogatott játékosokkal is. Beszéltem velük, és biztosíthatom önöket arról, hogy a játékosok és az új szakmai stáb mindent elkövet majd annak érdekében, hogy a lehető legtovább jussanak a vb-n, de ez most nagyon nehéz szituáció.

A sajtótájékoztatón Rubiales egyelőre nem nevezte meg Lopetegui utódját, azt viszont elárulta, hogy vagy az U21-es válogatott szövetségi edzője, Albert Celades, vagy Lopetegui segítője, Pablo Sanz veszi át az irányítást.

Nem akarok belemenni abba, hogy a Real Madridnak hogyan kellett volna intéznie ezt az egészet. Ha Julenen múlt volna ez a dolog, akkor nem így történt volna ez a szituáció. Nyilvánvaló, hogy probléma volt a kommunikációval. Nagyszerű munkát végzett nálunk Lopetegui, sok sikert neki a továbbiakban – idézi az AS Rubialest.

címlapfotó: AFP / JAVIER SORIANO

Olvasói sztorik